Hruškoví šneci
Na 16 šneků:
Chytré hrušky – 100% ovocné pyré – 180 ml, 400 g hladké mouky, 270 ml plnotučného mléka, 1 žloutek, 180 g rozpuštěného másla, 90 g krupicového cukru, 40 g sekaných vlašských ořechů, 20 g skořice, vrchovatá lžička sušeného droždí, ¾ lžičky soli
Postup:
Jako první smíchejte polovinu množství másla a cukru s mlékem, moukou, žloutkem, droždím a solí a vytvořte těsto (mělo by být mírně lepivé). Dejte je do tepla a nechte asi 45 minut kynout. Mezitím si připravte náplň: smíchejte zbylý cukr a máslo s Chytrými hruškami, ořechy a skořicí. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále na velký, asi 3 mm silný plát a potřete ho náplní. Plát smotejte (moc neutahujte) a nakrájejte na asi 3 cm špalíky. Jednotlivé kousky naskládejte volně vedle sebe do předem vymazané pečící formy, nechte ještě alespoň 30 minut kynout a poté pečte při 180°C asi 25 minut.
Něco navíc:
Po vytažení z trouby potřete šneky máslem, budou se pak pěkně lesknout. Podávat je můžete za tepla jen tak nebo přelité Chytrými hruškami či vanilkovým krémem (jen přidejte do receptu na puding o něco více mléka a cukru). Úžasní jsou i za studena. Část cukru můžete nahradit vanilínovým, šneci pak budou ještě voňavější.
Chytré hrušky i další naše 100% ovocná pyré můžete koupit v našem E-SHOPU.